golvläggningistockholm.se

Gymgolv

Hem > Gymgolv

Sök

Länkar

Kostnad

Läs mer >

Kontakta oss

Läs mer >

Gymgolv / Träningsgolv

Gymgolv eller träningsgolv är en viktig aspekt att tänka på när man bygger ett gym eller träningsanläggning. Oavsett om det är ett professionellt gym eller hemmagym, så är valet av golv avgörande för säkerheten och komforten under träningen.

Att lägga gymgolv

För att lägga gymgolv behöver du först bestämma vilken typ av golv som passar för ditt behov. När du har valt rätt golv, följ sedan dessa steg för att lägga det:

  1. Förbered undergolvet: Rengör undergolvet noggrant och se till att det är plant, torrt och fritt från smuts och skräp.
  2. Lägg underlagsmattan: Lägg ut en underlagsmatta på hela ytan för att ge extra stötdämpning och skydda golvet från fukt.
  3. Lägg ut golvplattorna: Börja lägga ut golvplattorna från ena hörnet av rummet och arbeta dig systematiskt över hela golvytan. Se till att du lägger plattorna i rätt mönster och att du inte lämnar några glipor mellan plattorna.
  4. Skär till plattor: När du kommer till kanten av golvet eller runt hinder, måste du skära till plattorna så att de passar i det givna utrymmet. Använd en cirkelsåg eller en såg för att skära till plattorna på rätt storlek.
  5. Lås fast plattorna: När alla plattor är på plats, lås fast dem på plats genom att använda det rekommenderade låssystemet för ditt golv.
  6. Trimma kanterna: När golvet är helt klart, trimma kanterna längs rummets kant för att få ett rent och professionellt utseende.

Olika typer av träningsgolv

Det finns flera olika typer av träningsgolv som är lämpliga för gymmiljöer. Nedan följer några exempel, men vill du ha än mer inspiration eller få mer information innan du ska köpa gymgolv kan vi tipsa om exempelvis Unisport som har många olika typer av gymgolv i sitt sortiment. De erbjuder även rådgivning så att du hittar rätt produkt för dina ändamål. Vill du ha träningsgolv till hemmagymmet kan vi i stället tipsa om exempelvis Biltema som har billiga träningsgolv.

Gummigolv

Detta är ett vanligt val för gymmiljöer eftersom det är mycket hållbart och tåligt. Gummigolv finns i olika tjocklekar och kan användas för allt från tunga lyft till konditionsträning.

Korkgolv

Korkgolv är ett annat populärt alternativ för gymmiljöer. Det är mjukt och fjädrande, vilket gör att det är skonsamt för lederna och ger en bra stötdämpning. Kork är också en naturlig ljudisolator och har goda isoleringsegenskaper.

Trägolv

Trägolv ger en vacker och naturlig look till gymmet, samtidigt som det är mycket slitstarkt och tåligt. Det finns olika typer av trägolv som lämpar sig för gymmiljöer, till exempel ek eller lönn.

PVC-golv

PVC-golv är ett hållbart och tåligt alternativ för gymmiljöer. Det är lättskött och kan lätt rengöras. PVC-golv finns i olika tjocklekar och kan anpassas efter olika användningsområden.

4 saker att tänka på när du ska välja gymgolv

Gymgolv och träningsgolv spelar en avgörande roll för att skapa en säker och hållbar träningsmiljö. Ett bra träningsgolv kan minska risken för skador och förbättra prestationen. Men vad ska man tänka på när man väljer ett träningsgolv? Här ger vi tips på vad du bör överväga när du väljer gymgolv eller träningsgolv.

1. Typ av träning

Vilken typ av träning kommer att utföras på golvet? Behöver det klara av tunga lyft, hopp eller andra högintensiva övningar? Välj ett golv som är lämpligt för den typen av träning du planerar att göra.

2. Slitstyrka

Ett gymgolv måste vara slitstarkt nog att klara av det hårda slitage det utsätts för. Se till att välja ett golv med hög slitstyrka som kan klara av intensiv användning under en längre tid.

3. Ljudabsorption

Ett gymgolv kan generera mycket ljud från tunga steg och hopp, vilket kan orsaka störningar för andra i byggnaden. Välj ett golv som är utformat för att minska ljudnivån och undvik att störa andra som kan vara i närheten.

4. Underhåll

Ett gymgolv behöver regelbunden rengöring och underhåll för att bibehålla sin kvalitet och hållbarhet. Välj ett golv som är enkelt att rengöra och underhålla för att säkerställa att det håller länge och fortsätter att se bra ut.